Emas di Indonesia – Public Gold

Public Gold telah hadir di Indonesia. Dengan edisi Gold Bar (Logam Mulia) design batik yang cantik dan unik Dapatkan Logam Mulia cantik ini melalui pemesanan online di http://www.publicgold.co.id. Masukkan ini sebagai Introducer Code: PG045691 Atau dengan datang langsung ke branch kami di Menara Palma 17th floor Jl. H.R Rasuna Said Blok X2 Kav.6 Kuningan. Perluaslah…

Memahami Ratio Emas – Perak

Apakah Ratio Emas – Perak dan kenapa ia penting? Ratio emas ke perak sering digunakan oleh pelabur2 yang berpengalaman untuk menentukan bila masa yang tepat atau tidak untuk membeli atau menual logam berharga mereka. Faktor-faktor lain dalam menentukan pembelian ialah termasuk ketidaktentuan ekonomi, hutang & inlasi juga mempengaruhi lebih ramai pelabur beralih kepada emas &…

Emas – Pelaburan Long Term Yang Terbaik

Harga emas akan sentiasa meningkat dalam jangka masa panjang.  Orang-orang dahulu dari zaman datuk nenek kita dah mula menyimpan emas. Walaupun mereka tidak dididik dan didedahkan akan kepentingan dan keuntungan menyimpan emas sebagaimana  kita sekarang, tapi mereka dah sedar dari awal lagi. Apa buktinya harga dan nilai emas ini sentiasa akan meningkat untuk jangka panjang?…

Tabung Pendidikan Anak – Emas atau Tunai?

Apabila kita memperkatakakan tentang tabung pendidikan anak-anak, yang terlintas di kepala setiap ibu bapa, sudah pasti yang pertama ialah simpanan tunai di bank atau simpanan amanah (unit trust,asb dll) dan juga melalui insurans. Andaikan kita menabung RM200 sebulan untuk seorang anak selama 18 tahun, kita sepatutunya bertanya  soalan  ini kepada diri kita Dapatkah jumlah terkumpul…

Emas dan Syariah

Q.Pelaburan emas apa yang patuh syariah?    Secara asasnya asalkan ia Tiada Yuran Tiada Jaminan Modal Tiada jaminan untung Beli emas dapat emas.Bukan dapat hanya nombor , bukan dapat untung. Apa saja pelaburan, siap ada jadual untung, tiada risiko rugi, adalah tidak patuh syariah. Atas nama produk apa sekali pun.     #NOTAEDS01 Akad jual…

Emas Aset Penyelamat Kepada Yg Bangkrap/Muflis

Emas adalah ibarat insurans kepada kekayaan seseorang dan juga alternatif terbaik kepada simpanan bagi mereka yang diisytihar bangkrap sebab emas adalah satu-satunya aset kewangan yang tiada dalam sistem kewangan. Tak siapa tahu berapa banyak emas  yang kita ada. Pihak bank pun tak boleh kesan simpanan emas kita, apatah lagi untuk dibekukan sebagaimana aset-aset kewangan yang…

Dinar Emas Sebagai Mas Kahwin/Hantaran

Mas Kahwin atau Mahar adalah pemberian wajib yang diberikan oleh suami kepada isteri dengan sebab pernikahan. Ia merupakan hak isteri sebagai pernyataan kasih dan sayang serta tanggungjawab suami atas kesejahteraan rumah tangga. Ianya bertujuan untuk menggembirakan dan menyenangkan hati isteri agar isteri merasa dihargai dan bersedia untuk menjalani kehidupan bersama suami. Definisi Mahar : Mahar…

GAP – Belian Tambahan Kaedah FPX

FPX Payment (Financial Process Exchange) ialah sistem di mana pengguna boleh membuat bayaran secara terus dari akaun bank mereka melalui internet. NOTE: Hanya customer Public Gold yang mempunyai PG Code boleh menggunakan servis FPX ini Caj RM1 dikenakan bagi setiap transaksi Setiap transaksi akan Approve serta-merta. Namun 24-48 jam diperlukan sebelum baki terkini akaun akan…

Emas – Harga Naik, Apa Nak Buat

  Masih ramai yg konfius apa nak buat bila harga emas naik. Nak jual, emas tak berapa banyak, dan kalau nak beli semula dah tak dapat harga tu, dah tentu2 lebih tinggi dari harga sebelum ni. Jadi, apa yang perlu buat? Langkah pertama, tanya diri sendiri dahulu, kenapa beli emas..nak jadikan sebagai simpanan long term…

9 KRITERIA UTAMA MEMILIH EMAS TERBAIK

9 KRITERIA UTAMA MEMILIH EMAS TERBAIK ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Sesapa yang melabur dalam emas sebab nak dapat dividen/hibah dari skim pelaburan emas dan last2 tertipu, kena terima hakikat itulah fee kebodohan yg terpaksa dibayar akibat tamak dan kurangnya ilmu. Dalam dunia emas ni, beli emas mesti dapat emas..bukan kena tunggu 6 bulan ke setahun ke baru dapat…